We krijgen van steeds meer lezers de vraag om eens meer over Solvency II XBRL te schrijvers. Ze willen graag weten wat het precies inhoud en wat voor veranderingen het teweeg zal brengen. Deze week gaan we dan ook even uitgebreid over Solvency II XBRL hebben.

Eerst moeten we natuurlijk even in het kort uitleggen waar Solvency II XBRL voor staat. Solvency II is een financieel rapport dat sommige instellingen verplicht zijn om aan te leveren bij de Nederlandse Bank. XBRL is een computertaal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie. Met XBRL software kunnen de instellingen Solvency II XBRL maken. Dit betekent dus dat Solvency II repport in XBRL wordt aangeleverd.

Solvency II XBRL gaat een hoop veranderen. Het zal niet bij Solvency II XBRL blijven namelijk. Het overheid wil nu ook al een aantal soorten rapporten in XBRL ontvangen. Je kunt erop rekenen dat steeds meer officiële instanties om XBRL bestanden gaan vragen. In 2017 zal ook het aanleveren van een aantal rapporten in XBRL al verplicht worden. De vraag of Solvency II XBRL verandering zal brengen kunnen we dus met een ja beantwoorden. Dit is geen slecht nieuws want XBRL maakt het delen van financiële informatie makkelijker en goedkoper.