Tevreden en gemotiveerde werknemers? Dan is goede koffie en een volwaardig koffieautomaat een must. Daarnaast maakt goede koffie een vergadering met klanten nog eens een stuk aangenamer. Maar waar moet een goede koffieautomaat nu aan voldoen? We zetten 5 belangrijke aspecten op een rijtje.

De kwaliteit van de koffie

Niets is zo belangrijk als de kwaliteit van de koffie die uit het apparaat komt. Voor veel mensen geldt: liever geen koffie dan slechte koffie. Welk apparaat nou de beste koffie maakt is moeilijk te zeggen. Ben je aan het oriënteren? Dan is het simpel: proef, proef en proef. Alleen dan achterhaal je de beste kwaliteit koffie.

Keuzemogelijkheden

Er staan veel verschillende soorten koffie en voorkeuren. Denk aan zwart, met melk en suiker, cappuccino of een sterke espresso. Ga bij je medewerkers na hoe belangrijk zij deze mogelijkheden vinden. Zwarte koffie wordt vaak het meeste gedronken, maar ook cappuccino staat bovenaan het keuzemenu. Wil jij je medewerkers tevreden houden? Dan is een apparaat met diverse keuzemogelijkheden een goede optie.

Bedieningsgemak en onderhoud

Niets is zo vervelend als een koffiemachine die ingewikkeld te bedienen is of om de haverklap onderhoud nodig heeft. Het liefste heeft men met een druk op de knop al een heerlijke bak dampende koffie. Als je dan toch de kwaliteit van de koffie wilt proeven, neem dit dan direct mee in je checklist in de zoektocht naar de beste koffie.

Koffie

Een goede service van de leverancier

Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat een machine kapot is en zelf niet meer te maken is. En om de kwaliteit van goede koffie te behouden is regelmatig onderhoud en een goede service van de leverancier nodig. Vraag bij een leverancier hoe zij omgaan met de service. Hoe snel wordt een technisch probleem opgelost en hoe vaak komen ze langs voor extra onderhoud?

Een tijdloos design

Tot slot mag een koffieapparaat er ook leuk uitzien. Koffie uit een mooi apparaat met een tijdloos design drinkt toch net iets lekkerder dan uit een oude machine. Bovendien is de koffie het visitekaartje van je organisatie. Met een mooi design maak je net dat beetje extra indruk.

Het beste koffieapparaat is dus afhankelijk van verschillende factoren. Ook is het afhankelijk van de grootte van de organisatie en hoeveel koffie er gedronken wordt. Vind je het lastig om tot een keuze te komen? Neem dan eens een kijkje op de website van Gaasbeek. Hier vind je een breed aanbod aan verschillende machines. Bovendien kun je hier goed terecht voor eerlijk advies. Op naar het beste kopje koffie dus!