Zakelijk

Hoe vind ik een geschikte vergaderlocatie?

Steeds vaker zien we dat bedrijven ervoor kiezen om te vergaderen op een externe locatie. Door in een andere omgeving te zitten verlopen de vergaderingen vaak soepeler en wordt er meer out-of-the-box nagedacht. Het vinden van de juiste vergaderruimte is echter niet altijd even makkelijk. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die hun ruimtes beschikbaar stellen voor vergaderingen, maar niet elke locatie is geschikt voor jou. In dit artikel geef ik 4 tips voor het kiezen van de juiste vergaderlocatie.

Stel je budget vast

Je kan de vergaderlocaties zo gek en duur maken als je zelf wilt. Het is belangrijk dat je voordat je gaat zoeken je budget vaststelt en je dus niet meer kan laten beïnvloeden door de mooiste, duurste locaties. Je weet wat je kwijt kan en kan hierop je zoektocht baseren en voorkomt grote verrassingen.

Ambiance

Kijk goed naar de sfeer die de locatie mee brengt. Wil je een formele of informele vergadering? Hoe comfortabel is de locatie en is de locatie stimulerend? Door het kijken naar foto’s en recensies kan je zien welke ambiance de locatie met zich meebrengt.

Goede bereikbaarheid

Doordat de locatie extern is moeten de werknemers naar de locatie toe reizen. Het is hiervoor belangrijk dat de locatie goed bereikbaar is. Bij het zoeken van de locatie moet je rekening houden met de bereikbaar per vervoersmiddel. Niet iedereen beschikt over een auto dus het is ook belangrijk om te kijken hoe de locatie te bereiken is met de fiets of het openbaar vervoer.

Faciliteiten en cateringmogelijkheden

Je wilt graag weten wat je kan verwachten en dus is het ook belangrijk om te kijken naar de faciliteiten die aanwezig zijn op de locatie. Denk hierbij aan de grootte, het licht en geluid voor presentaties, de toiletten, wifi, whiteboard en eventueel een microfoon. Stel vast jij nodig hebt en kijk of je gewenste locatie dit aanbiedt. Ook de catering is niet onbelangrijk. Niet elke locatie biedt dezelfde catering aan dus bekijk dit goed.

Hopelijk kan je met deze tips goed voorbereid op zoek naar de geschikte vergaderlocatie voor jouw bedrijf. Heb je nog niks kunnen vinden? Vergaderlocatie Utrecht biedt een van de beste vergaderlocaties aan in Utrecht!

group of people sitting near round brown wooden table