Zakelijk

Groen bedrijventerrein

Als bedrijf is het belangrijk om een groen bedrijventerrein te hebben. Dat zorgt voor een beter imago richting je zakenrelaties in verband met de ecologische voetstap die je als bedrijf achterlaat. Met een groen bedrijventerrein laat je als bedrijf zien dat je je bewust bent van de maatschappelijke discussies over duurzaamheid en klimaatimpact. Maar een mooi groene omgeving zorgt er ook voor dat je als bedrijf een verzorgde uitstraling hebt. Zoals bekend zorgt veel groen ervoor dat mensen tot rust komen en ontspannen worden. Met een goed verzorgde groene omgeving rond je bedrijf kun je dat stimuleren.

Integrale aanpak voor een groen bedrijventerrein

Het is niet zo heel eenvoudig om je bedrijf in het centrum van een groene omgeving te positioneren. Daar heb je de kennis van een landschapsarchitect voor nodig en een bedrijf dat het onderhoud van het groen op zich neemt.  Bij BTL advies is kennis van deze beide specialismen aanwezig. Daardoor kan BTL advies een groen bedrijventerrein op basis van een integrale aanpak realiseren. Allereerst door een passend ontwerp te maken en vervolgens door dat in te vullen en op een goede manier te onderhouden.

Groen bedrijventerrein als verlengstuk van de werkomgeving

Behalve dat een groen bedrijventerrein de uitstraling van je bedrijf in de richting van je klanten sterk kan verbeteren, zorgt een groene omgeving er ook voor dat je werknemers met meer plezier kunnen werken. Een werkplek moet uiteraard een prettige kantoorinrichting hebben met een ergonomische bureaustoel. Maar als de werknemers naar buiten kijken en een groene omgeving zien is dat stress verlagend en dus goed voor de productiviteit. Nog beter is het als zij tijdens de pauze een kleine wandeling door het groen kunnen maken. Een groene tuin of veel beplanting rondom het bedrijf is dus een goede investering in de bedrijfsvoering.