vog online aanvragen

Voor je stage of je nieuwe baan kan het zijn dat een werkgever om een VOG vraagt, officieel heet het formulier Verklaring Omtrent Gedrag. Met de verklaring heb je bewijs dat je geen strafblad hebt, of delicten hebt gepleegd die nadelig zouden kunnen zijn voor je toekomstige functie. Een vog online aanvragen is het eenvoudigste om te doen, maar bij de gemeente kun je ook aan de verklaring komen. Bij bijvoorbeeld vog-aanvraag.info vraag je eenvoudig de verklaring online aan.

vog online aanvragen

Werkgever moet de aanvraag starten

Een vog online aanvragen is alleen mogelijk als je toekomstige werkgever de aanvraag start. Ook bij een stage kan het zijn dat je een VOG nodig hebt, bijvoorbeeld als je stage gaat lopen bij een kinderdagverblijf. Maar ook lid worden van een vereniging kan ervoor zorgen dat je de verklaring moet overleggen, denk aan een trainer die met kinderen gaat werken. Zo zijn er veel beroepen of hobby’s waarbij je het formulier moet kunnen tonen. Ga je vrijwilligerswerk doen dan is in de meeste gevallen de VOG gratis.

vog online aanvragen

Zijn er vaste regels?

De meeste mensen denken dat een vog online aanvragen een vast patroon is, het is altijd de moeite om een VOG aan te vragen. Ook als je eens iets hebt gedaan, dit betekent nooit dat je geen kans meer maakt op een VOG. Er moet wel een verband zijn tussen het geen wat je hebt gedaan, en de functie die je wilt gaan uitoefenen.Vraag dus altijd een verklaring aan, dienst Justis voert alle controles secuur uit.