Zakelijk

Een goede boekhouder is onmisbaar voor een bedrijf

Een bedrijf is niet compleet zonder een goede boekhouder. Want alleen hij of zij weet precies hoe het bedrijf ervoor staat. En daarmee bedoelen we: hoeveel geld er binnenkomt, welke kosten worden gemaakt en hoe hoog de winst of het verlies is. Op basis van de berekeningen en de cijfers van de boekhouding wordt de koers van een bedrijf bepaald. Als er genoeg financiële middelen beschikbaar zijn kan men bijvoorbeeld besluiten om te investeren in bepaalde zaken. Het is dus belangrijk dat de gegevens van de boekhouder honderd procent correct zijn. Stel dat het bedrijf er in werkelijkheid minder goed voor zou staan. Dan zou zo’n investering het einde van de organisatie kunnen betekenen. Een boekhouder is dus heel belangrijk voor het bedrijf en van zijn of haar kwaliteiten hangt heel veel af.

 

Boekhouden is een vak

Boekhouden is een bijzonder vak waar lang niet iedereen geschikt voor is. Je moet uiteraard heel goed kunnen rekenen. En het moet je ook niet gaan duizelen als je dagenlang tegen rijen cijfers aan zit te kijken. Ook moet je heel alert zijn op fouten. Want die kunnen grote gevolgen hebben. Je moet dus altijd zuiver werken en scherp blijven. Ook fouten die door anderen worden gemaakt moet jij opmerken. Je fungeert dus ook in sterke mate als een soort waakhond. Hiervoor is concentratievermogen, geduld en een flinke dosis doorzettingsvermogen echt een noodzakelijkheid.

 

Hoe wordt je een boekhouder?

Boekhouder wordt je door het doen van een opleiding boekhouden. Tijdens deze opleiding leer je heel veel theoretische en praktische vaardigheden die je nodig zult hebben bij het uitoefenen van jouw toekomstige beroep. Na het afronden van de opleiding weet je alles over crediteuren, debiteuren, regelgeving enzovoorts. Kortom: perfecte begin van jouw carrière.