cryptomunten

Wallet is een Engels woord en het betekent portemonnee. Een bitcoin wallet is in principe dan ook niet veel meer dan dat: een wallet voor je bitcoins. Het enige verschil is dat jouw bitcoin wallet digitaal bestaat en niet in je broekzak zit. Daarnaast bepaalt je wallet waar en hoe je jouw bitcoins kunt uitgeven en verhandelen. Je wilt dus niet zomaar een bitcoin wallet kiezen als je hebt besloten bitcoins te gaan kopen, via de Bestebank.org. Je kunt beter goed onderzoek doen en de voor- en nadelen op een rij zetten.

Binnen de bitcoin wallets is er onderscheid te maken in verschillende zaken:

  • de soort valuta die je erin op kunt slaan
  • de soort exchange die eraan gekoppeld is
  • het gebruik van de wallet
  • de taal van het bedrijf of de klantenservice die eraan gekoppeld is.
Crypto munten

Taal en communicatie

Dat laatste aspect wordt vaak vergeten: wanneer jij je bitcoins toevertrouwt aan een bedrijf, een wallet of een organisatie, dan heb je wellicht soms hulp van een klantenservice nodig. Als jij je bitcoins bij een bedrijf opslaat dat van Russische oorsprong is en waar niemand Nederlands of Engels spreekt, dan kun je er lastig met je vragen terecht. Een bitcoin exchange en daaraan gekoppelde wallet van een Nederlands bedrijf zijn dan prettiger.

Bitcoin koers

Meer dan alleen bitcoin

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat er nog meer soorten valuta zijn behalve bitcoin. Dit is slechts een van de vele munteenheden. Ripple is ook steeds populairder, bijvoorbeeld. Of neo. Elke munt heeft voor- en nadelen en bovendien een eigen koers.